Derfor er røremaskiner blevet populære i mange danske køkkener

Kitchen Aid røremaskine med piskeris
ks12

Forskellige typer af køkkenmaskiner er blevet en fast del af sortimentet i mange danske køkkener. Hvorfor også bruge en masse tid og ikke mindst kræfter på at lave noget manuelt, hvis det kan udføres hurtigere, nemmere og mere effektivt med en maskine? Mange ejere af røremaskiner kan nikke genkende til, at man har affejet maskinens relevans, men når først den er blevet en del af køkkenudstyret, er den kommet for at blive.

Bag perfekt brød med en røremaskine med dejkrog

Masser af muligheder med en røremaskine

Rigtig mange ting bliver meget mere overskueligt, nemmere og sjovt med en røremaskine. Udover selve maskinen, kan man købe ekstratilbehør til de fleste modeller, så man blandt andet an lave sin hel eget, friske pasta fra bunden, forarbejde sin egen fars og leverpostej, hakke løg, lave vaniljekranse og meget mere. Det er nærmest en allround maskine, der kan det hele. 

Røremaskinen giver det bedste resultat ved brøddej

Med en røremaskine bliver det en leg at banke en bolledej sammen til fødselsdagen, eller at lave dit helt eget, hjemmebagte franskbrød. Måske du vil være en rigtig amatør-bager og bage dine egne madpakkeboller og rundstykker. Røremaskinen banker dejen sammen på rekordtid, uden du får klistrede fingre og ømme skuldre.

Det er også en fordel at lade røremaskinen ælte dejen, set ud fra et resultatmæssigt perspektiv. Det tager normalt 5-10 min at vække gæren, når en dej bankes sammen. Tørgær tager lidt længere tid at få vækket, end den almindelige gær fra køleskabet. Du vil blandt andet kunne mærke, at dejen bliver varm, når maskinen har kørt på høj art i 10 min, og gluten i dejen er blevet aktiveret. Dejen vil blive meget elastisk og ikke falde fra hinanden, når du strækker i den, ligesom den vil blive skinnende og glat, når den er færdig. Dette flotte resultat er svært at opnå uden en røremaskine.

Der findes et stort udvalg af røremaskiner, der spænder fra omkring 500 kr. op omkring 10.000 kr. 

Bagning bliver en leg for hele familien, når røremaskinen klarer det hårde arbejde.

Mærker, der er gode til dej, er:

  • Kenwood
  • Kitchen Aid
  • Ankarsrum

Skal den kunne trække de tunge rugbrødsdeje, vil det være smart med:

  • Bjørn, der også er et industrimærke

Går du op i smarte farver, kan du se nørmere på:

  • SMEG

Der er forskel på, hvor meget strøm røremaskiner bruger. Skal du ikke bruge den til tunge ting, vil det ikke være nødvendigt at vælge en, der eksempelvis bruger 1200 Watt. Husk også, at der er forskel på rummeligheden i skålene. 

Relaterede artikler

avis

Personlig velvære burde ikke være en nyhed

I en travl og stresset hverdag, hvor du kører på rutinen kan det være svært at prioritere dig selv. Det kan både være svært fordi, hverdagen netop er rutinepræget, men tiden kan også være en faktor. Nogle dage kan man have en følelse af at der simpelthen ikke er nok timer på et døgn til, […]

Træningsudstyr

Få styr på dine arbejdsskader

Hvis du har et stillesiddende arbejde, er der er en stor risiko for, at du vil komme til at udvikle arbejdsskader i dit liv. Måske har du allerede udviklet nogle, som er dig til gene i dit arbejdsliv men så sandelig også i dit private liv.  Disse arbejdsskader kan heldigvis både forebygges og behandles, så […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.