I amerikanske pandekager findes der ingen skønne, luftige foldninger. De amerikanske pandekager er helt enkle – tynde og sprøde. Derfor kan de både spises som et let mellemmåltid eller som dessert. Amerikanske pandekager er ofte serveret med sirup og is, men de kan også spises med frugt eller nutella.
Der findes mange opskrifter på amerikanske pandekager, men den enkleste er nok denne:
Bland melet, saltet og bagepulveren i en skål. Pisk æggene let i en anden skål og tilsæt mælken lidt ad gangen. Tilsæt herefter melet lidt ad gangen til æggemassen og pisk indtil der ikke er flere klumper.
Smelt smørret i en pande ved jævn varme og hæld ca. ¼ dl af dejen i panden for hver amerikansk pandekage. Steg amerikanske pandekager på begge sider til de er gyldne brown.
Serveres med sirup, is eller frugt. Nutella kan også bruges som topping. Velbekomme!
Amerikanernes elskede amerikanske pandekager er blevet en kulinarisk klassiker i Danmark. Opskriften på amerikanske pandekager er let at følge, og de færdige amerikanske pandekager er sprøde og lækre. De amerikanske pandekager kan spises med sirup eller is, men de smager også fantastisk med frugt eller nutella som topping. Nutella er en af de mest populære ingredienser til amerikanske pandekager blandt danskerne.